Østjyllands Politi: Nyt fra Tilst - fredag den 29. maj


Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

**

 

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Østjyllands Politi modtog torsdag anmeldelse fra en mor, hvis datter sammen med en veninde var blevet kontaktet af en mand, som havde gjort dem utrygge.

Moderen fortalte, at hendes datter på otte år og dennes veninden omkring kl. 13.40 havde været på vej hjem fra skole, da de blev kontaktet af en mand på Bispehavevej i Hasle mod bagsiden af City-kirken. Manden var kørt op på siden af pigerne, steget ud af en bil og sagt noget der lød som ”kom”. Pigerne var blevet forskrækkede og var hurtigt kørt hjem.

Manden beskrives som:
175 cm høj
Mørk i huden
Havde et stort hvidt skæg
Almindelig af bygning
Iført rød, sort og hvid trøje
Kørende i en grøn, ældre stationcar

Senere torsdag kom der endnu en anmeldelse med en mand, der svarede til beskrivelsen. En kvinde havde stået i haven på Vibyvej i Åbyhøj, mens hendes børn legede ude ved vejen. Omkring kl. 19.00 standsede en bil ude på vejen. Kvindens børn kom kort efter og fortalte, at en mand havde sagt ”kom” til dem, og kvinden gik derfor ud til vejen. Her åbnede manden ved bilen døren til bagsædet og viste en masse enhjørningebamser og sagde noget om bamser. Kvinden sagde, at det skulle de ikke have noget af og gik med børnene ind i haven igen.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med manden eller andre, der kan have oplysninger om ham, på tlf. 114.


**
Bekymring førte til fund af hashplanter i skab
Torsdag kl. 10.59 bankede en patrulje fra Østjyllands Politi på hos en 34-årig mand på en adresse i Randers, da der var kommet anmeldelse fra en bekendt til den 34-årige, som var bekymret, fordi han i flere dage ikke havde hørt fra ham.

Den 34-årige åbnede døren, men lukkede den hurtigt bag sig, mens han forsikrede betjentene om, at han havde det fint. Betjentene lagde mærke til, at der fra lejligheden lugtede kraftigt af hash, og ønskede derfor at ransage lejligheden. I lejligheden fandt betjentene et skab, der var indrettet som væksthus med plantelamper og blæsere samt tre hashplanter. Den 34-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

**

 

Billetkontrollør anmeldt for vold

En 29-årig mand henvendte sig torsdag på politistationen i Aarhus for at anmelde en billetkontrollør for vold.

Den 29-årige forklarede, at episoden var sket onsdag omkring kl. 13.00, da han steg ud af bus nr. 100 ved Klostertorv i Aarhus. Her havde en billetkontrollør rettet henvendelse til ham og derefter skubbet ham hårdt op ad bussen og taget fat i hans arm.

Kontrolløren beskrives som:
mand
dansk af udseende
30-40 år
180 cm
Kraftig kropsbygning
Hvid hud og lyst, kort hår
Iført G4S uniform

Østjyllands politi hører gerne fra vidner til episoden på tlf 114.


**

 

Mand anholdt for at slå betjent på armen

En patrulje fra Østjyllands Politi var torsdag kl. 13.52 til stede på en adresse i Tilst, da en 37-årig mand begyndte at blande sig. Den 37-årige havde en frembrusende og aggressiv adfærd og ønskede ikke at efterkomme betjentenes anvisninger, da de flere gange bad ham om at holde afstand. Den ene betjent satte på et tidspunkt en flad hånd på brystet af den 37-årige for at skabe afstand, hvilket den 37-årige reagerede på ved at slå betjenten på armen flere gange. Den 37-årige blev derfor til sidst anholdt og sigtet for vold mod politimand.

 

**

 

Parkeret bil havde narko i handskerummet

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 19.27 opmærksom på en varevogn, der standsede ud for en adresse i det centrale Aarhus. Da betjentene henvendte sig til føreren, som var en 18-årig mand, virkede han meget nervøs og der lugtede af hash fra køretøjet.

Ved nærmere ransagning fandt betjentene flere mængder hash og skunk fordelt i 17 salgsposer. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg og desuden for kørsel uden førerret og for at afgive falske oplysninger til betjentene.

 

**

 

Hashlugt førte til to anholdelser

Torsdag kl. 22.01 bankede betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje på hos en beboer i en opgang i Randers C, hvor politiet havde fået et tip om, at der lugtede af hash. Lejlighedens 26-årige beboer åbnede døren og forklarede, at han lige var i gang med en joint, hvilket nok var årsagen til, at der lugtede af hash i opgangen. Den 26-årige mand blev sigtet for narkosalg, da betjentene i forbindelse med ransagning af lejligheden fandt flere salgsklare klumper hash og skunk, et regnskab og andre tegn på, at den 26-årige solgte hash.

Mens betjentene var i færd med at ransage lejligheden ankom en 18-årig mand til stedet, og da politiet nu havde en stærk formodning om, at der blev solgt hash fra lejligheden, blev den 18-årige også visiteret. Han blev fundet i besiddelse af nogle kontanter og tre klumper hash, der var gemt i en frysepose i hans underbukser. Da betjentene havde en formodning om, at pengene stammede fra salg af hash, blev den 18-årige også sigtet for narkosalg. Begge mænd blev anholdt og brag til politigården i Randers.


**

Færdsel

Torsdag kl. 07.21 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers, da en 57-årig kvindelig bilist, som kom kørende i nordøstlig retning, kørte over i den modsatte vejbane og her stødte frontalt sammen med en 28-årig mandlig motorcyklist. Den 28-årige blev kørt på hospitalet, men er ikke umiddelbart i kritisk tilstand.

Torsdag kl. 07.34 skete der et færdselsuheld på Ringvej Syd i Højbjerg kort før krydset med Saralyst Allé. Uheldet skete, da en 41-årig mandlig bilist var uopmærksom på grund af brug af mobiltelefon, og derfor påkørte en forankørende, 41-årig kvindelig bilist. Umiddelbart kom ingen til skade i uheldet.

Torsdag kl. 07.56 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Sønderborggade og Skanderborgvej i Aarhus, da 63-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og derved påkørte en 24-årig kvindelig cyklist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Torsdag kl. 14.57 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Carl Blochs Gade og Thorvaldsensgade i Aarhus, da en 23-årig mandlig bilist overså en 20-årig kvindelig cyklist, da han skulle dreje til højre efter at have holdt for rødt lys. Der var umiddelbart ingen, der kom alvorligt til skade ved uheldet.

En 31-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.22 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kirkegade i Randers.

En 27-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 10.30 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Slyngborggade i Randers.

En 31-årig mandlig bilist blev natten til fredag kl. 01.40 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ægirsvej i Randers. Den 31-årige blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 21-årig mandlig bilist blev fredag kl. 05.18 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej i Sydlig retning omkring Randers S afkørslen.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Niels Steensens Vej i Randers begået mellem den 26/5 kl. 07.45 og den 28/5 kl. 08.05
  • På Fårupvej i Sabro begået den 28/5 mellem kl. 07.30 og kl. 14.20

 

Kilde: Østjyllands Politi