To mænd anholdt i stor politiindsats: Sigtet for omfattende tyverier

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi mistænker to mænd for at være en del af stort kriminelt netværk, som står bag en lang række tyverier og indbrud i hele Jylland, hvor der er stjålet værdier for adskillige millioner kroner. Mændene blev onsdag anholdt i en stor, koordineret aktion, hvor flere adresser blev ransaget.

Efterforskningen af de mange tyverier og indbrud har stået på i flere måneder, og onsdag valgte politiet så at slå til og skride til anholdelse af to mænd på 29 og 31 år. 

Begge mænd er fra Aarhus, men de omfattende tyverier er sket flere steder i Jylland på tværs af politikredsene. 

Foreløbigt sigtes de anholdte for otte forskellige forhold. Blandt andet for at have stjålet tre dyre biler på private adresser i Hedensted, Ribe og Silkeborg, ligesom de sigtes for i to tilfælde at have stjålet bildele for flere hundredetusinde kroner både hos en autoforhandler i Aarhus og fra en bil på en p-plads i Tilst

 

Derudover sigtes de for at have været med til indbrud i tre villaer i Risskov, Thorsø og Silkeborg, hvor de stjal designervarer og smykker for store værdier. 

 

Gået målrettet efter eksklusive varer

”Vi har allerede et meget omfattende efterforskningsmateriale liggende, og vores vurdering er, at der er tale om et særdeles velorganiseret, kriminelt netværk, der målrettet er gået efter dyre biler, bildele og eksklusive designermøbler. Anholdelserne onsdag var et vigtigt skridt, men der er stadig gerningsmænd på fri fod og en del efterforskningsarbejde foran os, og derfor er det også begrænset, hvor meget vi vil sige om sagen på nuværende tidspunkt,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.  

De to mænd blev torsdag kl. 9.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her anmodede anklagemyndigheden om lukkede døre. Resultatet af grundlovsforhøret bliver lagt ud på Østjyllands Politis Twitterprofil. 

 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi