Østjyllands Politi: Nyt fra Tilst - tirsdag den 2. juni


Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Lidt for mange søgte mod aarhusianske strande

Det gode vejr i pinsen fik mange mennesker til at besøge de aarhusianske strande, og særligt mandag var Den Permanente og Bellevue populære udflugtsmål. Østjyllands Politi førte løbende tilsyn med strandene og vejledte gæsterne om at holde afstand, og folk var gode til at følge politiets anvisninger. 

På et tidspunkt begyndte der dog at komme så mange mennesker - særligt ved Den Permanente, hvor patruljerne måtte stå ved strandene og guide nytilkomne i en anden retning, da der ellers ville blive for mange strandgæster samlet på et for lille område. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man trods det gode tirsdagsvejr søger mod andre steder end de mest populære strande. Kommer man til en park eller strand, hvor der i forvejen er mange mennesker, så find et andet sted, hvor du kan nyde solen. 

Hvis politiet vurderer, at der er ved at blive for fyldt på strandene, kan man som gæst risikere at blive afvist af en betjent, når man ankommer. 

**

 

Sigtet efter droneflyvning over naturiststrand

Flere strandgæster på naturistområdet på Den Permanente i Aarhus kontaktede mandag middag politiet, da en drone fløj lavt hen over stranden, mens den tilsyneladende filmede de nøgne mennesker, der befandt sig på stedet. 

En patrulje fulgte dronen, der landede i hænderne på en 26-årig mand, som stod tæt på stranden. Han havde ikke søgt om tilladelse til at flyve på stedet, og han blev både sigtet for at have fløjet ulovligt med sin drone og for blufærdighedskrænkelse ved at filmet strandgæsterne. 

Hans drone og SD-kortet i den blev desuden beslaglagt til nærmere undersøgelse. 

 

**

 

Flygtede fra politiet med narkoposer i bilen

En patrulje fra Østjyllands Politi fattede mandag kl. 13.42 mistanke til et par unge mænd, som kørte rundt i en bil på Kaserneboulevarden i Aarhus C. Da betjentene ville standse bilen, valgte føreren at træde på speederen i stedet for bremsen, og først efter en kilometers kørsel, reagerede bilisten på patruljebilens blink og sirene og holdt ind til siden. 

Bag rattet sad en 22-årig mand, som virkede påvirket af narko, og han blev straks anholdt og sigtet for narkokørsel og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. 
På passagersædet sad en 24-årig mand, som i sin bæltetaske havde flere tusinde kroner i kontanter. Ved en ransagning af bilen fandt betjentene også en del salgsposer med hash og skunk, som bl.a. lå gemt i ventilationssystemet. 

Både stoffer og penge blev beslaglagt, og begge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Fire unge kørte galt i stjålet bil

Østjyllands Politi fik mandag kl. 6.16 en anmeldelse om, at en bil var kørt af vejen og ind i et træ på Vejlby Centervej i Risskov. Ifølge vidner var bilen kommet kørende i høj fart, og føreren havde mistet kontrollen over den i et sving og var kørt igennem noget buskads og ind i et træ. 

Efterfølgende var to unge mænd flygtet fra stedet, mens to unge kvinder stadig sad ved bilen. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf to piger på 15 og 16 år, der sad ved den forulykkede bil, som viste sig at være stjålet. Den 15-årige blev kørt til behandling på skadestuen, men var dog senere i stand til at blive afhørt.  Både hun og den 16-årige blev sigtet for biltyveri, og politiet leder nu efter de to unge mænd, som var med i bilen. 

Politiets indledende efterforskning peger på, at det var en af mændene, der kørte bilen, og der er flere spor at gå efter i forhold til at finde frem til de mænd.  

**

 

To mænd løbet op af betjente – fik narkosigtelse

Fire mænd tog benene på nakken og løb i hver deres retning, da en patrulje mandag kl. 16.04 standsede den bil, de sad i, på Emma Gads Gade i Brabrand. De to betjente løb efter hver deres mand og indhentede begge – hhv. en 22-årig og en 30-årig mand. Det lykkedes i denne omgang de to andre mænd at flygte. 

I mændenes bil fandt politiet flere salgsposer med kokain, som lå gemt bag et panel. Begge mænd blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Aggressiv mand gjorde naboer utrygge

Østjyllands Politi måtte flere gange i løbet af mandag aften køre til samme adresse i Randers C, hvor en 20-årig mand larmede og gjorde folk i nabolaget utrygge. Kl. 23.06 kom første anmeldelse, da en borger hørte råb og skrig fra lejligheden. En patrulje kørte til adresse, hvor de traf den 20-årige mand og hans kæreste. 

Der var ikke spor efter vold eller lignende i hjemmet, men manden nægtede at oplyse, hvem han var og forsøgte at spærre døren for politiet, mens han råbte skældsord mod dem. 
Han blev derfor sigtet for at fornærme politiet, hvorefter han villigt oplyste sit navn og cpr-nummer. 

Betjentene forlod lejligheden, men da de skulle til at gå ind i politibilen, åbnede manden vinduet og begyndte at råbe af patruljen igen. De gik derfor tilbage til lejligheden, hvor manden nu var kravlet op på taget for at undgå betjentene. Han kravlede frivilligt ned igen og blev nu sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Cirka en halv time senere var den gal igen, da den 20-årige nu stod på gaden i beruset tilstand og råbte af forbipasserende. Han nægtede at følge politiets anvisninger om at gå tilbage i sin lejlighed, og han endte derfor med endnu en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Denne gang blev han anholdt og kørt til politistationen. 

**

Færdsel

Mandag kl. 8.38 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, efter han i noget tid havde holdt stille midt i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. I bilistens skuldertaske lå noget hash og skunk, som han blev sigtet for at besidde. 

Mandag kl. 14.50 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev anholdt af en patrulje på Glarbjergvej i Randers NØ. 

Mandag kl. 17.10 blev en 64-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev anholdt af en patrulje på Dagmar Petersens Gade i Aarhus C. 

Mandag kl. 18.35 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tranbjerg Hovedgade i Tranbjerg. 

Mandag kl. 19.08 blev en 36-årig mand sigtet for køre på en tunet knallert, da han blev standset af en patrulje på Skovvej i Ryomgård. Da han tidligere var blevet sigtet for samme forseelse, blev hans knallert beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Natten til tirsdag kl. 1.42 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Abildgårdsvej i Trustrup. 

Natten til tirsdag kl. 2.33 skete der et færdselsuheld på Æbeløvej i Tilst. En 46-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i et træ ved siden af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rishøjvej i Risskov begået mellem fredag d. 29/5 kl. 15.00 og mandag d. 1/6 kl. 3.22
På Kamma Rahbeks Vej i Åbyhøj begået mellem lørdag d. 30/5 kl. 15.00 og mandag d. 1/6 kl. 11.30
Kilde: Østjyllands Politi