Nyt fra Tilst i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør i dag.

**

 

Fartkontrol på motorvejen førte til otte klip

Lørdag den 11. februar var Østjyllands Politi til stede på Østjyske Motorvej ved Tilst med en ATK-måler. På motorvejsstrækningen i nordgående retning blev i alt 6031 køretøjer registreret til at køre forbi i tidsrummet mellem kl. 14.35 og kl. 20.15.

Af de forbipasserende køretøjer blev 336 målt til at køre for hurtigt på strækningen, hvor det er tilladt at køre 110 km/t for personbiler og 80 km/t for lastbiler. Otte personer kørte med en hastighed på mere end 144 km/t, hvorfor førerne af de pågældende køretøjer har fået et klip i kørekortet.

**

 

Butikstyv med mindre kniv

En butiksdetektiv spottede søndag kl. 16.55 en butikstyv i Randers Storcenter, som blev taget på fersk gering og tilbageholdt indtil politiet kom frem. I forbindelse med, at betjentene nogle minutter senere ved deres ankomst til stedet bad den 30-årige mandlige tyv om at tømme sine lommer, blev han fundet i besiddelse af en mindre hobbykniv.

Han blev derfor sigtet for at overtræde knivloven ved at have været i besiddelse af kniven på et offentligt tilgængeligt sted.

**

 

Passager med ulovlig oppakning

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede søndag kl. 17.55 et køretøj på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. Føreren af køretøjet havde intet af interesse for politiet, mens den 22-årige mandlige passagers bagage ikke var den, man typisk pakker til en kør-selv-vinterferie.

Den 22-årige mand blev nemlig fundet i besiddelse af en mængde joints samt flere tusinde kroner i kontanter. Han blev derfor sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer. Manden var ligeledes i besiddelse af en kniv, og han blev derfor også sigtet for at overtræde knivloven.

**

 

Slikbutik blev fyldt med skum

Østjyllands Politi modtog søndag kl. 18.21 en anmeldelse om, at en forretning på Nørregadé i Aarhus C var blevet udsat for hærværk ved at blive fyldt med skum fra en pulverslukker.

En patrulje blev straks sendt til stedet, hvor nogle maskerede mænd kort forinden var blevet set udløse en pulverslukker i forretningen. Gerningsmændene var efterfølgende blevet set flygte fra stedet først til fods ad Nørregade mod Vesterbro Torv og efterfølgende i bil i ukendt retning, mens forretningen var blevet efterladt totalt pulveriseret.

Personalet i forretningen havde forsøgt at stoppe gerningsmændene men uden held, og Østjyllands Politi undersøger nu sagen om det grove hærværk nærmere.

**

 

Kørte på el-løbehjul uden hjelm og blev anholdt for flugtforsøg

En 35-årig mand kom natten til mandag kørende på Jægergårdsgade i Aarhus C, da en patrulje fra Østjyllands Politi opdagede, at han havde glemt at tage hjelm på. Betjentene tændte derfor for udrykningssignalerne for at komme i kontakt med manden.

I stedet for at standse forsøgte den 35-årige mand dog at køre væk fra politiet ved bl.a. at køre over for rødt lys og efterfølgende modsætte sig anholdelse. Han blev derfor sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet samt for at være i besiddelse en kniv, som han blev fundet i besiddelse af. 

Siden 1. januar 2022 har det været lovpligtigt at bære hjelm, når man kører på el-løbehjul. Man skal desuden være over 15 år, have lys på hele døgnet og ellers følge færdselsreglerne for cykler.

**

 

Færdsel:

Søndag kl. 09.28 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Rørth, hvor en 32-årig mandlig bilist var involveret i et solouheld. På vejstrækningen mistede han herredømmet over sit køretøj, hvorefter han påkørte både et vejskilt og nogle genstande ved en privat adresse, inden bilen efterfølgende landede på taget. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men føreren blev kørt til hospitalet til kontrol. Den 32-årige mand blev sigtet for ikke at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed og for at køre bil uden førerret.

En 59-årig mand blev tirsdag aften anholdt, da han blev sigtet for at have kørt bil i spirituspåvirket tilstand på Elsegårdevej i Ebeltoft. Føreren blev desuden fundet i besiddelse af en peberspray, hvorfor han også blev sigtet for at overtræde våbenloven.

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Askevej i Langå begået mellem lørdag d. 11/2 kl. 12.00 og søndag d. 12/2 kl. 08.10
På Emiliedalen i Højbjerg begået mellem lørdag d. 11/2 kl. 11.45 og søndag d. 12/2 kl. 02.00
På Egeskovbakken i Skødstrup begået mellem fredag d. 10/1 kl. 10.00 og søndag d. 12/2 kl. 15.35

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi