Nyt fra Tilst i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Varetægtsfængslet i fire uger for vanvidskørsel

En 24-årig mand er ved retten i Randers torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger – frem til torsdag den 1. december – i forbindelse med et færdselsuheld onsdag eftermiddag på Mirabellevej i Randers.

Manden er sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed ved på sin motorcykel at have påkørt en 20-årig cyklist med høj fart.

Læs mere om sagen i gårdsdagens døgnrapport på linket her: https://politi.dk/oestjyllands-politi/doegnrapporter/doegnrapport03112022/2022/11/03

 

**

 

1000 liter dieselolie stjålet

Østjyllands Politi modtog torsdag morgen kl. 08.58 en anmeldelse om tyveri af blandt andet 1000 liter dieselolie fra traktorer i Fårup. Derudover er der ifølge anmelderen blevet stjålet eldrevet værktøj og flere batterier. Tyveriet har fundet sted i perioden fra onsdag aften kl. 22.00 til torsdag morgen kl. 05.00.

 

**

 

Knytnæveslag fra ukendt mand

En 55-årig kontaktede torsdag politiet og fortalte, at han onsdag eftermiddag kl. 16.00 blev overfaldet af en ukendt mand, som tildelte ham flere knytnæveslag. Overfaldet skulle ifølge manden have fundet sted ud for Lisbjerg Skole i den nordlige del af Aarhus. Gerningsmanden forsvandt efter overfaldet fra stedet i en personbil.Østjyllands Politi efterforsker sagen.

 

**

 

Flere falske bankbude

I løbet af de seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget flere nye henvendelser om såkaldte falske bankbude, der ringer op til borgere og udgiver sig for at være fra banken, hvorefter de eller en medgerningsmand møder fysisk op hos borgeren for at modtage dankort og personlige oplysninger. Ifølge svindlerne er borgerens konto blevet misbrugt, hvorfor de bliver nødt til at afhente borgernes dankort og evt. kontanter.

En 84-årig kvinde fra Aarhus V blev torsdag kl. 11.30 overtalt til at udlevere nogle tusinde kroner i kontanter til en gerningsmand, der mødte op på hendes adresse kort tid efter en telefonsamtale med en person, der havde udgivet sig for at være fra kvindens bank.

I Brabrand udleverede en 79-årig kvinde onsdag kl. 13.00 både sit dankort nogle tusinde kroner til en ukendt gerningsmand, der mødte op på kvindens adresse. Efterfølgende blev der over flere omgange hævet flere tusinde kroner fra kvindens konto.

Østjyllands Politi skal igen opfordre alle borgere til aldrig at udlevere deres dankort samt personlige oplysninger til fremmede. Del gerne budskabet med ældre familiemedlemmer og bekendte, da det oftest er dem, som gerningsmændene forsøger at snyde.

 

**

 

Røveri af løbehjul

Torsdag eftermiddag kl. 17.20 modtog poltiet en anmeldelse om, at en 13-årig dreng var blevet tvunget til at udlevere sit el-løbehjul ved Sødalsskolen i Brabrand. Den 13-årige blev af en ukendt gerningsmand i alderen 14-16 år skubbet af sit el-løbehjul, som gerningsmanden efterfølgende tog fra ham og kørte væk med på et andet løbehjul.

Østjyllands Politi var kort efter anmeldelsen på stedet med en patrulje for at undersøge området nærmere. I første omgang er det ikke lykkedes at finde en gerningsmand, men sagen efterforskes fortsat.

 

**

 

Indbrud i sognehus

Fredag morgen modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et indbrud i sognehuset i Ulstrup, hvor ukendte gerningsmænd havde stjålet 12-14 stole. Indbruddet er blevet begået i tidsrummet fra torsdag kl. 16.00 til fredag morgen kl. 07.55.

I samme sognehus blev der ligeledes begået et indbrud i perioden fra tirsdag d. 2/11 kl. 15.45 til onsdag d. 3/11 kl. 08.30. Ved det første indbrud blev der stjålet 28 stole.

Begge indbrud er blevet begået ved, at tyvene har fået adgang til sognehuset via et vindue, og Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der måtte have set eller hørt noget i området omkring sognehuset i Ulstrup.

 

**

 

Hashlugt fra adresse

Torsdag kl. 20.45 modtog Østjyllands Politi et tip om, at det lugtede kraftigt af hash fra en adresse i Randers C. Ved patruljens ankomst til adressen blev en 50-årig kvindelig beboer fundet i besiddelse af en mindre mængde hash. Kvinden blev derfor sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

 

**

 

Signalpistol og hash på adresse

Østjyllands Politi modtog torsdag aften kl. 22.30 oplysninger om, at beboeren på en adresse i Randers NØ skulle være i besiddelse af hash. Ved patruljens ankomst blev en 17-årig mand fundet i besiddelse af en mindre mængde hash samt en signalpistol med tilhørende ammunition. Den 17-årige er derfor også blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven foruden overtrædelsen af loven om euforiserende stoffer.

 

**

 

Færdsel:

Torsdag kl. 07.10 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Tilst. En 19-årig kvinde er blevet sigtet for at køre op i en forankørende bil, da denne bremsede. Den forankørende bil blev ført af en 51-årig mand, men ingen personer kom til skade i forbindelse med uheldet.

Torsdag kl. 08.12 skete der et mindre færdselsuheld på Hans Broges Gade i Århus, hvor en taxi påkørte en forankørende bil, der umiddelbart foretog en pludselig opbremsning og u-vending til venstre over vejens spærreflade. Ingen personer kom til skade, og der skete begrænsede materielle skader på de involverede køretøjer.

Torsdag kl. 15.10 skete der et færdselsuheld på Kirkebakken i Beder, hvor en 53-årig mandlig cyklist påkørte en bil, der holdt stille i tomgang ved vejkanten. Cyklisten kørte ind i bilens bagende og blev efterfølgende kørt til skadesstuen med ambulance for behandling af mindre skader.

Torsdag kl. 19.55 skete der et færdselsuheld i krydset ved Viborgvej og motorvejsafkørslen Randers C i den nordvestlige del af Randers. En 47-årig kvinde mistede herredømmet over sin bil, der i krydset standsede ud for kørebanen for bilister, der kører ad Viborgvej i østlig retning, hvorefter hun blev påkørt af en 33-årig mand, der kom kørende ad Viborgvej. Ingen personer kom til skade.

Torsdag kl. 20.05 blev en 49-årig mand anholdt og sigtet for spirituskørsel. Manden blev anholdt på Hammelvej i krydset ved Bøsbrovej, hvor bilen var holdt ind til siden med havariblinket tændt.

Fredag kl. 00.45 blev en 31-årig mand sigtet for at køre bil under påvirkning af amfetamin. I mandens bil, der blev stoppet på Mariagervej ved krydset ved Nordskellet, blev der desuden fundet en mindre mængde amfetamin.

Fredag kl. 05.18 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Kirkeholtvej og Løgten i Skødstrup, hvor en lastbil påkørte en personbil. Føreren af personbilen blev efterfølgende bragt til skadestuen for tjek af mindre skader.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Byparken i Allingåbro i perioden fra mandag d. 31/10 kl. 11.00 til torsdag d. 3/11 kl. 09.00.
På Montanagade i Aarhus C torsdag d. 3/11 på et endnu ukendt tidspunkt.
På Mågevej i Langå i perioden fra torsdag d. 3/11 kl. 18.45 til 22.10.

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi