Nyt fra Tilst i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 29-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes bl.a. for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed ved at have kørt i høj fart mod færdselsretningen på Djurslandsmotorvejen. 

Se tidligere udsendte pressemeddelelse, hvor politiet også søger vidner til kørslen.  


**

 

Tyveri af bilrat

Natten til onsdag blev flere BMW-ejere i Aarhus-området udsat for tyveri fra deres biler, hvor gerningsmændene gik målrettet efter rattene.

Østjyllands Politi modtog den første anmeldelse kl. 05.24 fra en bilejer i Brabrand, der i løbet af natten havde fået stjålet rattet til sin bil, der havde holdt parkeret på Mariedalsvej. Rattet var stjålet ved, efter at gerningsmændene havde knust ruden i den ene dør.

Igen kl. 07.54 modtog politiet en anmeldelse, denne gang fra en bilejer, hvis køretøj havde holdt parkeret på Høiriisgårdsvej i Brabrand. Igen var venstre siderude blevet knust, men da bilejeren tidligere havde fået stjålet sit rat, var det nu sikret med en særlig lås, så gerningsmændene denne gang ikke havde held til at stjæle det.

08.06 opdagede endnu en bilejer – nu på Silkeborgvej i Aarhus C, at vedkommende havde fået stjålet rattet fra sin BMW. Endnu engang var forreste venstre siderude blevet knust, inden tyveriet havde fundet sted.

Ved patruljens tilstedeværelse på Silkeborgvej opdagede de, at også enn bagvedholdende BMW havde været udsat for et lignende rat-tyveri. Ejeren blev derfor kontaktet og endnu en sag blev oprettet.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne nærmere.

**

 

Politiet ventede på påvirket bilist

En patrulje fra Østjyllands Politi blev natten til torsdag gjort opmærksom på et mistænkeligt køretøj, der holdt parkeret ved Ådalsparken i Hadsten. 

På passagersædet sad en mand og sov, mens bilen holdt i tomgang. Ud for adressen, hvor bilen holdt parkeret, var lyset tændt, og betjentene fik derfor en mistanke om, at føreren snart ville komme retur.

Og ganske rigtigt kom en 21-årig mand kort tid efter ud fra adressen og satte sig ind på førersædet. Han nåede dog kun at køre få meter, inden politiet bragte bilen til standsning. Her blev føreren skønnet påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel 

**

 

Mand anholdt for trusler og besiddelse af kniv

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 38-årig mand havde truet en gruppe personer på en adresse på Jægergårdsgade i Aarhus C.

Ved politiets ankomst til stedet var manden forsvundet, men en anden patrulje fik ham kort tid efter anholdt et sted på Jægergårdsgade, da han ikke havde nået at bevæge sig langt fra adressen, hvor truslerne var blevet fremsagt. 

Ved sin anholdelse blev han fundet i besiddelse af en kniv, og han blev derfor sigtet for at overtræde knivloven og for trusler mod offentligt ansatte.

I forbindelse med sin anholdelse truede den 38-årige mand også betjentene, da han ikke ville lægge kniven fra sig, hvorfor han også blev sigtet for trusler mod politiet.

**

 

Tip om narkosalg førte til fund af hash

På baggrund af et troværdigt tip om salg af euforiserende stoffer fra en adresse i Randers NØ, rettede Østjyllands Politi sent onsdag aften henvendelse på stedet. 

Ved patruljens ankomst til stedet traf politiet en 17-årig mand, der blev sigtet for salg af stoffer. Ved en efterfølgende ransagning af den unge mands værelse, fandt politiet frem til en håndfuld joints, en mindre mængde vingummi indeholdende THC, ulovlige piller, LSD-frimærker og to knive med tveægget klinge.

Foruden sigtelsen for salg af euforiserende stoffer blev den unge mand også sigtet for at overtræde knivloven. De fundne euforiserende stoffer blev beslaglagt med henblik på konfiskation og destruktion.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 13.02 blev en 19-årig mandlig bilist standset i sin bil i krydset Jyllands Allé/Vilhelm Becks Vej i Viby, og da han er frakendt kørekortet, blev han sigtet for kørsel uden førerret. Da det var fjerde gang inden for de seneste måneder, at han blev taget i at køre uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.  

Onsdag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Aarhus N. En 20-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en kantsten, hvorefter han ramte ind i to biler og et vejskilt. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 20-årige blev sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Onsdag kl. 15.32 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. En 41-årig kvindelig bilist kørte over for rødt og ramte ind i en 23-årig mand, der var ved at gå over vejen via et fodgængerfelt. Den 23-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for at køre over for rødt. 

Onsdag kl. 17.33 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Strandvej/Vestre Strandallé i Risskov. En 62-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 55-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade ved sammenstødet. Den 62-årige blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Natten til torsdag kl. 2.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Paludan-Müllers Vej i Aarhus, hvor en bilist var kørt ind i et elskab og en mast. En patrulje kørte til stedet, hvor de fandt bilen, der stadig stod på stedet med store skader, og elmasten, som bilen havde ramt, var væltet ud over vejen. Bilisten var flygtet fra stedet, og der var ikke spor efter, at han var kommet til skade. Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem der kørte bilen. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Laksegade i Randers NØ begået mellem mandag d. 1671 kl. 10.30 og onsdag d. 18/1 kl. 12.00
På Tornskadevej i Aarhus V begået onsdag d. 18/1 mellem kl. 6.45 og kl. 17.15
På Halmøvænget i Tilst begået onsdag d. 
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi