Gopler og bobler: En aften med smag og biodiversitet i Folkehuset Tilst

dato

Kom til en spændende og lærerig aften i Folkehuset Tilst, hvor du kan få en unik kulinarisk oplevelse med gopler og bobler. Oplev smagssynergi og lær om goplers rolle i havmiljøet, alt sammen under kyndig vejledning af kemiker og sensoriker Lisbeth Ankersen.

Opblomstringer af gopler bliver mere og mere hyppige, især i områder, hvor havmiljøet og fiskene har det dårligt. Når goplerne først dominerer, er det svært at få biodiversiteten i havet tilbage. Denne aften vil vi undersøge, om der er mulighed for både at få nye kulinariske oplevelser fra gopler og samtidig hjælpe havmiljøet.

Smag og sensorik med Lisbeth Ankersen
Lisbeth Ankersen, kemiker og passioneret smagsnørd, vil guide os gennem en aften, hvor vi dykker ned i smagen af mousserende vin og lærer at sætte ord på den. Evnen til at beskrive smagen kan give os større smagsoplevelser og gøre det lettere for os at dele oplevelserne med hinanden.

Food Pairing: Gopler & Bobler
Efter en introduktion til smag og sensorik, vil vi snakke om teorien bag Food Pairing og teste det i praksis med kombinationen af gopler og bobler. Vi vil se på, hvor grænsen for, hvad der er mad, går, og hvorfor gopler både er smukke, seje, farlige og problematiske.

Goplers fascinerende verden
Nogle gopler ældes baglæns og er udødelige, mens andre har tænder og findes i Danmark. Nogle er giftige, andre er ubegribeligt smukke, og nogle danser som ballerinaer eller laver en avanceret parringsdans, selvom de ingen hjerner har.

Om underviseren
Lisbeth Ankersen har arbejdet med at undersøge, formidle og optimere smag i over 25 år. Hendes erfaring inkluderer arbejde for firmaer og organisationer som Arla, Ferrero, Stauning Whisky og mange flere. Hendes formidling har været præsenteret på tv, radio, i bøger, podcasts, artikler, foredrag og workshops.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 3. september 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Folkehuset Tilst - Kultur- og Sundhedscenter, Mosealléen 1-3, 8381 Tilst
Entré: Almen: 150 kr, Pensionister/Studerende: 100 kr
Arrangør: FO-Aarhus, Folkehusene i Aarhus og Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune

Kom og vær med til en aften, hvor vi kombinerer videnskab, smag og bæredygtighed!

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut