Døgnrapporten i Tilst: onsdag den 1. december

Profilbillede

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 to mænd på 29 og 31 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

De sigtes for røveri begået mod Bilka i Tilst i torsdags. Ifølge sigtelsen stjal de to mænd nogle tasker med tøj, og en vagt og en medarbejder konfronterede dem, slog den 29-årige medarbejderen i ansigtet, mens den 31-årige skubbede vagten i brystet og slog ud efter ham. Efterfølgende stak de af fra stedet. 

Østjyllands Politi offentliggjorde dagen efter røveriet overvågningsbilleder fra Bilka af de to formodede gerningsmænd, og det gav flere henvendelser. 

Tirsdag kl. 16.21 genkendte en vagt på Frue Kirkeplads i Aarhus den 31-årige mand som en af personerne fra billederne. Han tog kontakt til den 31-årige, som blev aggressiv, og da vagten ville have ham til at blive på stedet, slog han ham hårdt på armen. 

Flere vagter kom til og fik tilbageholdt den 31-årige, som kort efter blev anholdt og sigtet for røveriet og for vold mod vagten. 

Politiet fik flere henvendelser om, at den anden person på billedet var en 29-årig mand.  Det førte til, at han senere tirsdag blev anholdt på en adresse i Aarhus. 

Da de to formodede gerningsmænd nu er i politiets varetægt, anmoder Østjyllands Politi medierne om at fjerne de billeder, der blev bragt i forbindelse med efterlysningen, der blev bragt i fredags. 

**

 

84-årig kvinde dræbt i færdselsulykke

En 84-årig kvinde blev tirsdag dræbt i en færdselsulykke på Viborgvej ved Svenstrup tæt på Hammel. 

Østjyllands Politi fik kl. 15.30 en anmeldelse om, at en bil var stødt frontalt sammen med en traktor. 
Bilens fører, en 80-årig mand, blev kørt på hospitalet, hvor han nu er indlagt i kritisk tilstand. Den 84-årige kvinde, som sad på passagersædet, blev erklæret død på stedet. 

Den 29-årige mand i traktoren, kom umiddelbart ikke noget til. 

De foreløbige undersøgelser peger på, at den 80-årige af ukendte årsager kom for langt over i den modsatte vejbane, hvor traktoren kom kørende. 

En bilinspektør blev kontaktet, og han skal nu undersøge omstændighederne ved ulykken nærmere. 

**

 

39-årig mand i kritisk tilstand efter færdselsulykke

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 10.50 en anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld på Oddervej ved Malling, hvor en personbil og en varebil var stødt frontalt sammen. 

Den 39-årige mand, der var fører af personbilen, blev alvorligt kvæstet ved ulykken og blev kørt til hospitalet, hvor han p.t. er indlagt i kritisk tilstand. Den 63-årige mand i varebilen var kortvarigt fastklemt, men blev hjulpet fri og blev kørt til skadestuen, hvor han blev behandlet for nogle lettere skader.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at den 39-årige kom for langt over i den modsatte kørebane, hvor varebilen kom kørende. 

En bilinspektør foretog undersøgelser på stedet og skal nu udfærdige en rapport om hændelsesforløbet, og Østjyllands Politi kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om omstændighederne ved ulykken.  

**

 

Nægtede at opgive navn og blev sigtet

Et par betjente gik tirsdag omkring kl. 13.00 patrulje på Gudrunsvej i Brabrand, da de så en 23-årig mand gå rundt med en tændt joint. Betjentene beslaglagde jointen, og den 23-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Lidt derfra stod en mindre gruppe mænd, som patruljen gerne ville have en snak med. En enkelt mand nægtede trods gentagne opfordringer at opgive sit navn eller fødselsdato til betjentene. 

Han blev derfor til sidst anholdt og sigtet efter retsplejeloven, hvorefter patruljen via en søgning i politiets systemer fandt frem til hans identitet – der var tale om en 27-årig mand.  

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 6.25 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i Åbyhøj. En 20-årig mandlig bilist ramte ind i en 55-årig mand, der var ved at krydse vejen. Den 55-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 7.53 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Trige. En 78-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 51-årig kvinde. Den 78-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen. 

Tirsdag kl. 10.44 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup. En 19-årig mandlig bilist kørte op bag i en lastbil ført af en 60-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 19-årige blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende. 

Tirsdag kl. 13.23 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. En 37-årig mand kørte op bag i en bil ført af en 49-årig mand, som blev skubbet op i en bil med en 46-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 14.49 skete der et færdselsuheld på Søren Frichs Vej i Aarhus C. En 69-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 35-årig mand, som kom kørende på el-løbehjul. Den 35-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 18.34 skete der et færdselsuheld på Østboulevarden i Aarhus C. En 52-årig kvindelig bilist kom kørende ad Østbanetorvet og skulle svinge til venstre, da hun påkørte en 27-årig kvinde, der kom cyklende på cykelstien. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 52-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 18.35 skete der et færdselsuheld i krydset Sivestedvej/Korupskovvej i Kolindbro ved Kolind. En 54-årig mandlig bilist kom kørende ad Sivestedvej frem mod t-krydset, da han, formentlig på grund af glat føre, ikke kunne standse og fortsatte over på modsatte side, hvor han påkørte en jordvold og et træ. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet. 

Tirsdag kl. 18.36 skete der et færdselsuheld på Flintbakken i Rostved ved Rønde. En 32-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil, formentligt pga af glat føre, da han kørte ad afkørselsrampen fra Grenåvej. Han kørte ud foran en minibus ført af en 74-årig mand, hvorefter de to biler stødte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 32-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 20.53 kørte en patrulje på Brogårdsvej ved Hadsten og nåede til rundkørslen ved Nordre Ringvej/Kirkevej, da en bil pludselig kørte ud foran dem, så betjentene måtte bremse hårdt op for at undgå et færdselsuheld. Da de tog kontakt til den 43-årige mandlige fører, kunne de konstatere, at han lugtede af spiritus. De foretog derfor en alkometertest, der bekræftede, at manden havde en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 22.45 skete der et færdselsuheld på Blomstervej i Tilst, da en 24-årig kvindelig bilist af ukendte årsager kørte ud i rabatten, hvor hun ramte et skilt. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kirkevej i Foldby begået tirsdag d. 30/11 mellem kl. 10.00 og kl. 10.10
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi