Døgnrapporten i Tilst: fredag den 27. august

Profilbillede
dato

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 9.30 en 31-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. Hun sigtes for afpresning. 

Den 31-årige var også i et grundlovsforhør i tirsdags, hvor hun var sigtet for hæleri. Her besluttede retten, at hendes anholdelse kunne opretholdes i 3x24 timer, mens politiet foretog yderligere undersøgelser. 

Under den videre efterforskning af sagen stødte politiet på forhold, der gjorde, at kvinden nu sigtes for afpresning, og hun fremstilles i et nyt grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

 

Ved grundlovsforhøret fredag blev den 31-årige kvinde varetægtsfængslet frem til den 21. september. Hun nægter sig skyldig. Hun kærede ikke kendelsen.

Der var lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Blev ikke fremstillet alligevel

I gårsdagens døgnrapport skrev vi om et planlagt grundlovsforhør, hvor en 55-årig mand skulle fremstilles, sigtet for voldtægt begået mod sin 8-årige søn i 2002. 

Efter en nærmere juridisk vurdering blev det besluttet, at den 55-årige skulle løslades, da vurderingen var, at der alligevel ikke var grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.  Han er dog fortsat sigtet i sagen. 

**

Pas på med at låne din telefon ud – tre mænd snydt 

Tre unge mænd, alle i 20’erne, anmeldte torsdag uafhængigt af hinanden, at de ved forskellige episoder var blevet snydt af to mænd, da de var i byen i Aarhus midtby sent onsdag aften. 

Forklaringen var meget enslydende hos de tre mænd. To unge venlige mænd havde henvendt sig, og den ene havde bedt om lov til at låne en mobiltelefon, så han kunne ringe hjem. Imens den ene mand foregav at tale i mobiltelefonen, opholdt den anden mand dem med snak. 

Dagen efter opdagede mændene, at der var overført flere tusinde kroner via MobilePay til et for dem ukendt nummer. 

Østjyllands Politi har de seneste to weekender fået flere anmeldelser om lignende forhold i nattelivet i Aarhus, hvor to mænd låner en telefon og på en eller anden måde får adgang til MobilePay. 

Det formodes, at der er tale om de samme gerningsmænd, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at du forholder dig meget kritisk til personer, der vil låne din telefon. Hvis du beslutter dig for at ville låne den ud, så hold personen under nøje opsyn, mens vedkommende bruger den.  

De forurettede har beskrevet den ene mand som tynd og arabisk af udseende, mens den anden var kraftig, havde mørkt skæg og var arabisk af udseende. De vurderes til aldersmæssigt at være i 20’erne eller 30’erne.  

Har du oplysninger om mændene, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 


**

Cyklende betjent havde fri men anholdt tyv

En politibetjent fra Østjyllands Politi havde egentligt fri, men pludseligt kom han alligevel på arbejde midt under en cykeltur i Aarhus. 

På Aarhus Rutebilstation havde en chauffør netop parkeret bussen for at gå på toilet. Da han kom retur, så han en fremmed mand gå ud af bussen med hans taske i hånden. Chaufføren råbte af manden, der hastigt gik derfra, men det lykkedes chaufføren rive tasken fra tyven, hvorefter begyndte at løbe fra stedet. 

På det tidspunkt kom den cyklende betjent tilfældigvis forbi. Han opfattede hurtigt, hvad der skete, cyklede efter manden, indhentede ham og holdt ham tilbage, mens buschaufføren fik fat i politiet. 

Kort efter kom et par af betjentens arbejdende kolleger til stedet, og de anholdt og sigtede den 27-årige tilbageholdte mand for tyveri. På ham fandt betjentene nogle hundrede kroner i byttepenge fra bussen. 

Den 27-årige opgav sit navn og sin fødselsdato og blev taget med på politistationen. Her genkendte en betjent ham fra en anden sag, og det viste sig, at den 27-årige ikke var den, han udgav sig for at være. 

Han blev derfor også sigtet for at opgive falsk navn til politiet. 

**

Optræk til slagsmål – to unge mænd anholdt

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 19.20 en anmeldelse om, at 5-6 unge mænd var ved at komme op at slås ved en tankstation ved Randersvej i Aarhus N. Nogle af mændene var ifølge anmeldelsen bevæbnet med baseballbat. 

Flere patruljer kørte til stedet, men da de kom frem, var mændene gået. Lidt derfra, på Kastaniegade, opdagede en patrulje tre unge mænd, der begyndte at løbe, da de så politiet. Betjentene satte efter, og det lykkedes at indhente to af dem – en 16-årig og en 17-årig dreng, der begge blev anholdt. 

På videoovervågningen fra tankstationen kunne betjentene se den 17-årige stå maskeret med et baseballbat i hånden. Han er foreløbigt sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Den 16-årige havde nogle receptpligtige piller i lommen, som han ikke havde recept på, og han blev derfor sigtet efter lægemiddelloven. 

Begge blev kørt hjem til deres forældre, og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

To unge mænd anholdt på barer på Åboulevarden

To unge mænd endte torsdag aften med at blive anholdt, efter de havde skabt uro ved to forskellige episoder på barer på Åboulevarden i Aarhus. 

En dørmand kontaktede kl. 22.28 politiet og fortalte, at han stod med en 21-årig mand, som nægtede at forlade stedet, efter han havde forsøgt at indlede sig i slagsmål. 

En patrulje kørte til baren, hvor dørmanden forklarede, at den 21-årige havde været ved at komme i slagsmål indenfor. Derfor havde dørmanden bedt ham følge med udenfor. Ifølge dørmandens forklaring havde den 21-årige taget fat i hans trøje, og han havde ikke villet forlade stedet. 

Den 21-årige blev kortvarigt anholdt og sigtet efter restaurationsloven. 

Kl. 22.35 var der uro på en anden bar på Åboulevarden. Her opførte en 24-årig mand sig ifølge flere vidner aggressivt og skubbede til flere gæster på stedet. Da dørmændene bortviste ham og tog ham med udenfor, råbte han af dem og spyttede på den ene. 

En patrulje kom til stedet, hvor de anholdt den 24-årige og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden.   

**

 

Sigtet for at stjæle scooter

En hundepatrulje på Hasle Ringvej i Aarhus N opdagede natten til fredag kl. 00.30 to mænd på en mørklagt scooter og besluttede at bringe den til standsning. I første omgang kørte scooteren ind til siden, og passageren bagpå steg af, men så gassede føreren op og forsøgte nu at køre fra politiet. 

Betjentene satte efter, indtil de nåede Mandalsvej, hvor scooterføreren kastede scooteren fra sig og løb ind gennem en have. Den ene betjent og politihunden gik efter, mens den anden betjent kørte om på den anden side af haven. På den anden side kom en 20-årig mand løbende på vejen med jord på tøjet og en flænge i bukserne. 

Han blev anholdt, og da det viste sig, at scooteren var meldt stjålet fire dage forinden, blev han sigtet for tyveri. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 8.00 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Søften. En 19-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 40-årig mand, som blev skubbet op i en bil med en 49-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 19-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 10.28 skete der et færdselsuheld i krydset Fuglesangs Allé/Falkevej i Aarhus V. En 67-årig kvindelig cyklist svingede ind foran en 21-årig mandlig cyklist, hvorefter de to cykler stødte sammen. Den 67-årige mistede tilsyneladende kortvarigt bevidstheden, men hverken hun eller den 21-årige kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 67-årige blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 12.31 skete der et færdselsuheld på Furden i Tranbjerg på Samsø. En 80-årig kvindelig bilist kørte ud fra en p-plads og ramte ind i siden på en bil ført af en anden 80-årig kvinde. Der skete en del materiel skade, men ingen af bilisterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 14.25 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. En 22-årig mandlig bilist kørte over for rødt og ramte ind i to biler ført af hhv. en 58-årig kvinde og en 79-årig mand. Den 58-årig kvinde kom lettere til skade og blev kørt på skadestuen. Den 22-årige blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Torsdag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Trige. En 39-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 47-årig mand, som blev skubbet op i en bil med en 54-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 39-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 16.44 skete der et færdselsuheld på Støberivej i Randers SV. En bilist svingede til højre ind på Århusvej lige ud foran en 58-årig kvinde, som kom kørende lige ud ad Støberivej på el-løbehjul. Den 58-årige bremsede så hårdt op, at hun ramte hårdt ned i asfalten. Hun kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten kørte efterfølgende fra stedet uden at give sig til kende. 

Torsdag kl. 16.52 blev en 49-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Herningmotorvejen ved Brabrand. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Højrisvej i Risskov begået mellem mandag d. 23/8 kl. 12.00 og torsdag d. 26/8 kl. 7.45
På Fåborggade i Aarhus C begået torsdag d. 26/8 mellem kl. 11.00 og kl. 13.30
På Reiersensvej i Randers C begået torsdag d. 26/8 mellem kl. 12.00 og kl. 15.15
På Drejøvænget i Tilst begået torsdag d. 26/8 mellem kl. 8.00 og kl. 17.00

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi