Døgnrapporten i Tilst: fredag den 20. august

Profilbillede

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 30-årig mand fra Litauen, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med et butikstyveri, hvor det viste sig, at han var efterlyst af italiensk politi.

Torsdag kl. 19.15 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Rema1000 på Lergravvej i Trige, hvor en medarbejder dagen forinden havde fundet en tom æske, hvori der havde været en håndcreme. Ved gennemgang af videoovervågningen fra butikken kunne butikschefen se, at to mænd den 15. august havde været inde i butikken, hvor de havde åbnet æsken, stjålet indholdet og forladt stedet.

Nu var den ene af mændene tilbage i butikken, og butikschefen tilbageholdt ham, mens han kontaktede politiet. Manden erkendte over for butikschefen, at han havde stjålet håndcremen, og de aftalte, at han betalte for den på stedet. Det ændrede dog ikke på, at manden blev anholdt og sigtet for butikstyveri, da politiet ankom til stedet. Derudover kom cremen til at koste ham 500 kroner ekstra, da han blev præsenteret for en straksbøde.

Ved opslag i politiets systemer, kunne betjentene efterfølgende konstatere, at manden var efterlyst af politiet i Italien. Han bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og efterfølgende udlevering til Italien.

**

 

Få sigtelser ved fodboldkamp i Randers

Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag og aften ekstra til stede i Randers i forbindelse med fodboldkampen mellem Randers FC og Galatasaray.

Der var solgt 1500 billetter til udeholdets fans, og omkring 200-300 af dem gik i samlet flok via en planlagt rute fra centrum ud til stadion i en såkaldt ”fanwalk”. Undervejs blev der brugt en del romerlys og lignende pyroteknik, men efter en dialog mellem politi og fans blev der sat en stopper for det.

Kort inden kampen gik i gang, opstod der kortvarigt tumult mellem nogle af udeholdets fans inde på stadion, men vagterne fik hurtigt situationen under kontrol, og nogle enkelte personer blev bortvist.

Uden for stadion blev en 23-årig mand fra Randers sigtet for at forstyrre den offentlige orden ved at skubbe en fan fra modstanderholdet ind i en hæk og forsøge at indlede sig på slagsmål, en 24-årig mand blev sigtet for at tage et romerlys med ind på stadion og en 26-årig mand blev sigtet for at have hash på sig.

**

 

Falske bankmænd på spil igen

Torsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 57-årig kvinde fra Tilst, der mandag eftermiddag var blevet udsat for svindel. Mandag kort efter kl. 16 var kvinden blev ringet op af en mand, der sagde han var ansat i hendes bank og spurgte, om det var hende, der havde hævet 10.000 kroner fra sin konto.

Det kunne kvinden afvise, og ”bankmanden” tilbød hende derfor at komme ned i banken, så de sammen kunne få spærret hendes konto. Kvinden oplyste, at det havde hun ikke mulighed for, og manden tilbød derfor i stedet at sende en medarbejder hjem til hende og hente kortet, hvilket kvinden takkede ja til.

Ca. 20 minutter senere ankom der mand, som fik udleveret både dankort og kode. Efterfølgende fik kvinden dog en dårlig fornemmelse af hele situationen, og hun kontaktede derfor sin bank, der kunne oplyse, at der kort forinden var blevet hævet nogle tusinde kroner på hendes konto. Kortet blev herefter spærret.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi ser i øjeblikket en del sager med samme fremgangsmåde som ovenstående. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Standset med vinkelsliber i bilen

Torsdag kl. 23.13 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set tre mænd iført mørk tøj arbejde med en vinkelsliber ved en bil, der holdt parkeret ved Ceres Park i Aarhus. Da politiet ankom til stedet, kørte en bil derfra i høj fart. Betjentene satte efter og fik standset bilen, hvori der sad tre mænd på 20, 21 og 25 år, der alle blev sigtet for tyveri fra bil.

Ved ransagningen af bilen fandt betjentene en vinkelsliber og noget tilbehør til den. Vinkelsliberen var helt varm, og havde tydeligvis næsten lige været i brug. Efterfølgende fandt betjentene frem til den bil, som de tre mænd tilsyneladende havde forsøgt at skære i med vinkelsliberen, men de havde umiddelbart ikke taget noget med derfra, hvorfor sigtelsen foreløbig lyder på forsøg på tyveri fra bil.

**

 

Hund bidt ihjel

Torsdag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en kvinde, hvis hunde tidligere på dagen havde været i karambolage med to andre hunde. Kvinden gik ved 16.30-tiden med tre chihuahua-hunde i snor på Øksenmøllevej i Ebeltoft, da to labradorhunde, der ikke var i snor, kom løbende ud fra en landejendom direkte mod kvinden og de tre hunde, som de begyndte at bide ud efter.

Den ene af labradorhundene bed en af de små chihuahua-hunde så voldsomt, at den endte med at afgå ved døden. De to andre chihuahua-hunde fik umiddelbart ikke nogen alvorlige skader. Ejeren af de to labradorhunde, en 67-årig mand, var kommet løbende ud og havde, uden held, forsøgt at få kaldt sine hunde til sig.

Den 67-årige mand blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af hundeloven. Han forklarede til politiet, at han var meget ked af hele episoden og var indforstået med også at betale erstatning til ejerne af de tre hunde.

**

 

18-årig havde kniv og peberspray i tasken

I forbindelse med Randers Festuge var Østjyllands Politis specialpatrulje torsdag aften på patrulje i Randers Midtby. Kl. 22.20 på en bar på Storegade så betjentene et par kvinder i et større skænderi, og den ene, en 18-årig kvinde, rakte pludselig ned efter noget i sin taske. Hun blev dog stoppet og hevet væk fra situationen af sin veninde.

Betjentene fik mistanke til, at den 18-årige havde et våben i sin taske, og de valgte derfor at visitere hende. Nede i tasken lå både en foldekniv og en peberspray – begge våben blev beslaglagt, og den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven.

Senere på aftenen – omkring midnat – blev en 26-årig mand anholdt sigtet for at forstyrre den offentlige orden på Storegade, da han optrådte opfarende og aggressivt og nægtede at følge politiets anvisninger.

**

 

Narkopåvirket mand anholdt efter løbetur

En 19-årig mand havde ikke lyst til at tale til politiet, da en patrulje torsdag kl. 23.45 tog kontakt til ham på gaden i Aarhus Midtby. Betjentene syntes, at manden så narkopåvirket ud, og derfor mistænkte de, at han havde stoffer på sig.

Men da de nærmede sig, tog den 19-årige benene på nakken, løb over vejen lige foran en bil, der måtte bremse, og videre ind gennem folk, der hurtigt måtte rykke til side for ikke at blive ramt.

Efter en lille løbetur indhentede betjentene den 19-årige på Telefontorvet, hvor han blev anholdt. Han havde ikke noget ulovligt på sig, men han forklarede, at han var påvirket af kokain og alkohol og var gået i panik.

Han endte med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at have løbet ud foran bilerne og ind i flere folk på gaden.

**

 

Politihund fandt kniv og flygtende mand

Tidligt fredag morgen kl. 5.15 ville en patrulje standse en bil med to mænd, som kørte rundt på Trillegårdsvej i Aarhus V. Men i stedet for at standse kørte bilisten hastigt ned ad nogle gader og holdt ind, hvorefter de to mænd løb fra stedet, hvorefter betjentene mistede dem af syne.

En hundepatrulje blev tilkaldt, og politihunden fik hurtigt færten af noget. I noget græs fandt den en foldekniv, der så ud til lige at være blevet smidt, og lidt længere fremme på Kappelvænget fandt den frem til en 18-årig mand, som gik rundt i området.

Han erkendte at have været med i den bil, der kørte fra politiet, men han nægtede, at det var ham, der havde smidt kniven.

Han blev dog sigtet for overtrædelse af knivloven, og Østjyllands Politi undersøger nu kniven nærmere for spor.

**

 

Stjal pantsæk fra skur

Torsdag kl. 18.09 spottede en medarbejder ved Falcks uddannelsescenter på Langvangen i Randers NØ en mand, der kom gående med en stor pantpose. Medarbejderen rettede henvendelse til manden og ville have ham til at sætte pantpose tilbage til det skur, hvor han havde taget den fra samt at blive på stedet, mens han kontaktede politiet.

Det viste sig, at den 44-årige mand havde klippet et hul i hegnet til Falcks træningsanlæg, hvorefter han var gået over i et skur, hvorfra han havde stjålet pantposen. Da politiet ankom til stedet, havde den 44-årige mand allerede leveret pantposen tilbage, og han blev sigtet for indbrud i skuret.

**

 

Kvinde sigtet for at råbe til indsat i arresten

Torsdag kl. 19.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra arresten i Aarhus, hvor medarbejderne havde set en kvinde stå og råbe ind til en indsat i arresten. Medarbejderne havde flere gange bedt kvinden om at forlade stedet, men da det ikke virkede, blev politiet tilkaldt.

Da betjentene ankom til stedet, blev den 21-årige kvinde sigtet for at have ulovlig kontakt med fanger, hvorefter hun blev bortvist fra stedet.

**

 

Brand i bil spredte sig

Politi og brandvæsen rykkede natten til fredag kl. 1.30 ud til en brand på en p-plads ud for Tage-Hansens Gade 3 i Aarhus C. Ilden var startet i en bil og havde hurtigt bredt sig, og der kunne konstateres skader på fem biler, da branden var slukket.

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men politiet mistænker, at branden er påsat og hører gerne fra eventuelle vidner. Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

**

 

Brand i lejlighed i Aarhus V

Natten til fredag kl. 4.03 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i en lejlighed på Hammershusvej i Aarhus V. Familien i lejligheden blev kørt til tjek på skadehuset, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.
Lejligheden blev kraftigt beskadiget af branden.

Branden er formentligt opstået ved et komfur, men hvad der præcist er sket, er endnu ikke klarlagt.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 08.00 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, for kørsel uden førerret og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Aarhus C.

Torsdag kl. 09.21 skete der et færdselsuheld på Nygaardsvej i Gjesing mellem Odder og Skanderborg. En 19-årig mand kom kørende i en lastbil, da det automatiske nødbremsesystem pludselig blev aktiveret, så hjulene blokerede. Det resulterede i, at den varebil, ført af en 32-årig mand, der kørte bag ved lastbilen ikke nåede at bremse og dermed påkørte lastbilens bagende. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 17.55 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestergade i Aarhus C.

Torsdag kl. 18.35 skete der et færdselsuheld på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C. En 58-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skt. Pauls Kirkeplads, da hun påkørte en 19-årig kvindelig fodgænger, der var ved at gå over et fodgængerfelt. Der skete dog umiddelbart ingen personskade som følge af påkørslen. Den 58-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Natten til fredag kl. 02.14 blev en 17-årig dreng sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset i en bil af en patrulje på Mundelstrupvej i Tilst.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Kløvervej i Hammel begået torsdag den 19/8 kl. 12.25
  • På Næringen i Risskov begået mellem torsdag den 15/7 og torsdag den 19/8 kl. 15.30
  • På Nørre Boulevard i Randers C begået mellem torsdag den 19/8 kl. 23.55 og fredag den 20/8 kl. 06.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi