21-årig mand fremstillet i grundlovsforhør efter vold mod politibetjent

dato

En 21-årig mand er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.30, sigtet for vold mod tjenestemand. Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi står bag fremstillingen.

Den unge mand er anklaget for at have kørt med en politibetjents arm fastklemt i ruden på sin bil. Episoden fandt sted onsdag aften kl. 20.32 på Jernaldervej i Hasle, da en patrulje fra Østjyllands Politi forsøgte at standse ham. Han var mistænkt for kort forinden at have været involveret i et færdselsuheld i Tilst, hvorfra han flygtede.

Under forsøget på at standse manden stak en betjent hånden ind i bilen for at åbne døren, hvorefter den 21-årige rullede vinduet op og klemte betjentens arm fast. Han kørte herefter fra stedet i høj fart mod den modkørende trafik, inden betjenten fik revet sig løs efter nogle meters kørsel. Heldigvis kom betjenten ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Den 21-årige blev anholdt på en nærtliggende adresse i Tilst kort tid efter episoden. Anklagemyndigheden har anmodet om lukkede døre til grundlovsforhøret. Østjyllands Politi opfordrer vidner til episoden til at henvende sig på telefonnummer 114. Politiet har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Kilde: Politiets Døgnrapport