Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Tilst - onsdag den 14. juli

Profilbillede

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:


Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag. 

To motorcykler beslaglagt efter vanvidskørsel

To mænd på hhv. 24 og 25 år fik beslaglagt de motorcykler, de kørte på, da de tirsdag aften blev målt til at køre så stærkt, at det defineres som vanvidskørsel. 

Østjyllands Politis færdselsafdeling foretog tirsdag aften fartkontrol på landevejen mellem Rønde og Randers. Anledningen var det ugentlige træf for bil- og motorcykelentusiaster på Kalø – et træf, hvor der desværre ofte bliver kørt noget over det tilladte, når deltagerne kører til og fra stedet. 

På Randersvej ved Bendstrup tæt på Mørke, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t, stod en færdselsbetjent med lasermåler, og kl. 19.55 målte han en 25-årig motorcyklist til at køre 165 km/t. Da det er en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent, bliver det betragtet som vanvidskørsel. Så ud over, at den 25-årige står til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en ubetinget fængselsstraf på 20 dage, blev motorcyklen også beslaglagt med henblik på konfiskation. Det viste sig i øvrigt, at det var farens motorcykel, som den unge mand kørte på. 

Omkring en halv time senere på samme sted blev endnu en motorcyklist målt til at køre mere end det dobbelte af det tilladte. Denne gang var det en 24-årig mand, som kørte forbi betjentene med 170 km/t. Også hans motorcykel blev beslaglagt på grund af vanvidskørsel. 

To andre motorcyklister blev også målt til at køre alt for stærkt på strækningen i løbet af de to timer, som politiet var til stede. En 33-årig mand blev målt til at køre 132 km/t og en 26-årig mand fik farten op på 140 km/t – begge står til en betinget frakendelse af kørekortet og en større bøde. 

Derudover fik syv andre bilister- og motorcyklister klip i kørekortet for at køre for stærkt. 

**

 

Kvinde kom alvorligt til skade i færdselsuheld

Tirsdag kl. 7.00 skete der et alvorligt færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg. En 23-årig mandlig bilist ramte ind i en 25-årig kvindelig fodgænger, der var på vej over vejen. 

Kvinden blev efterfølgende indlagt med alvorlige skader, men hun er p.t. uden for livsfare. 

En bilinspektør foretog en række opmålinger og undersøgelser på stedet, og der blev foretaget afhøring af den 23-årige bilist og flere vidner. 

Østjyllands Politi afventer nu bilinspektørens rapport.

**

 

Anholdt og sigtet for at gå rundt med kniv

En bekymret borger ringede tirsdag kl. 11.02 til politiet, da han havde set en mand gå rundt ved et værested på Jægergårdsgade i Aarhus C med en stor kniv i bukselinningen. En patrulje kørte til stedet, hvor de hurtigt fandt frem til den omtalte person, en 59-årig mand, som sad på en bænk. Da han så betjentene, bukkede han sig hurtigt frem, hvorefter han rejste sig og lod sig visitere. 

Han havde ingen kniv på sig, men da betjentene kiggede hen mod bænken, kunne de se en større kniv, der lå på jorden, dér hvor den 59-årige lige havde siddet. 

Den 59-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, og kniven blev beslaglagt.  

**

 

Sigtet for hærværk – rev nummerplader af biler

Natten til onsdag kl. 1.15 hørte en medarbejder på politigården i Aarhus C nogle underlige lyde fra et biludlejningsfirma på Sønder Allé, der ligger lige ved siden af stationen. Da betjenten undersøgte lydene nærmere, opdagede han en mand, der stod med en nummerplade i hånden. Han smed nummerpladen på jorden, da han så betjenten, som hurtigt tilkaldte nogle kolleger. 

Netop som en patrulje kom til stedet, flygtede manden til fods ned ad vejen mod Fredensgade. Han nåede dog ikke langt, før han blev indhentet og anholdt. 

Den anholdte viste sig at være en 22-årig mand, og han blev sigtet for hærværk, da betjentene kunne se, at der var rykket nummerplader af flere biler hos firmaet. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 8.34 skete der et færdselsuheld på Mindet i Aarhus C. En 80-årig mand kørte formentligt frem for rødt og endte på skinnerne, hvor der skete et mindre sammenstød med letbanen. Sammenstødet skete ved lav hastighed, og der skete umiddelbart kun mindre materiel skade. 

Tirsdag kl. 9.43 skete der et færdselsuheld på Motortrafikvejen ved Hornslet. En 25-årig kvindelig bilist ramte op i bagenden på en bil ført af en 74-årig mand. Efterfølgende ramte den 25-årige også ind i en bil med en 49-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 25-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Tirsdag kl. 10.29 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Borumvej i Sabro. En 25-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 58-årig mand, som efterfølgende blev skubbet op i to andre biler. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 10.51 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Strandvej/Havgårdsvej i Risskov. En 20-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 30-årig kvindelig cyklist, som væltede ned på asfalten. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 18.21 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Voldby ved Hammel. En 38-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra en af en anden bilist, der efterfølgende kørte fra stedet uden at give sig til kende. Ingen kom umiddelbart noget til ved uheldet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Finderupvej i Aarhus C begået tirsdag d. 13/7 mellem kl. 4.00 og kl. 11.30
På Østermarksvej i Tilst begået mellem søndag d. 4/7 kl. 12.00 og tirsdag d. 13/7 kl. 14.00
På Vedbendvej i Risskov begået mellem lørdag d. 10/7 kl. 4.00 og tirsdag d. 13/7 kl. 14.15
På Høiriisgårdsvej i Brabrand begået mellem lørdag d. 10/7 kl. 12.00 og tirsdag d. 13/7 kl. 20.24
På Kilevangen i Hinnerup begået mellem lørdag d. 10/7 kl. 11.00 og tirsdag d. 13/7 kl. 20.30
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi