Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Tilst - torsdag den 15. juli

Profilbillede

Tilst er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 en 58-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. Hun sigtes for spritkørsel og for straffelovens §249 ved under særligt skærpende omstændigheder at have forårsaget alvorlige skader på en 29-årig mandlig motorcyklist, som hun onsdag aften kørte frontalt ind i ved en trafikulykke i Ørum Djurs. 

Ulykken skete kl. 20.22 i en kurve på Stenvadsvej, hvor den 58-årige kvindelige bilist ramte ind i den 29-årige, som kom kørende i den modsatte retning. Den 29-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor han er indlagt i kritisk tilstand. 

En alkometertest foretaget på stedet viste, at den 58-årige kvinde havde en promille over det tilladte, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. Hun fik efterfølgende udtaget en blodprøve, der skal fastslå hendes promille. 

De foreløbige undersøgelser tyder på, at den kvindelige bilist var kommet for langt over i den modsatte kørebane. En bilinspektør foretog undersøgelser på ulykkesstedet og skal nu klarlægge de nærmere omstændigheder. 

De pårørende til den 29-årige mand er underrettet. 

**

Formodet narkobilist standset – passager havde hash og bushammer i lommen

En patrulje standsede onsdag kl. 13.36 en bil på Gl. Viborgvej ved Randers NV, og det endte med flere sigtelser til både den 41-årige fører af bilen og hans 31-årige passager. 

Den 41-årige var frakendt førerretten, og da han også virkede påvirket af narko, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en joint på sig. 

Den 31-årige passager blev også sigtet for at have stoffer på sig, da betjentene fandt en mindre mængde hash i hans ene lomme. Derudover var han i besiddelse af en bushammer, og det gav ham en sigtelse for overtrædelse af våbenloven. 

**

Vandscooterførere sigtet for at sejle for vildt i havneområde

Flere gæster på havneområdet i Randers så onsdag aften to vandscootere, der sejlede meget hurtigt og hensynsløst rundt tæt på land, og de kontaktede derfor politiet. 

En patrulje kørte til stedet og fandt hurtigt frem til de to vandscootereførere, der begge sejlede rundt med en person bagpå omkring Dronningborg Lystbådehavn. Betjentene fik vinket vandscooterne ind til land, og fik fat i de to mænd på hhv. 22 og 23 år, der havde ført dem. 

Begge blev sigtet for at have sejlet planende – så hurtigt at scooteren letter fra vandet - for tæt på land. Derudover blev den ene sigtet for ikke at have medbragt en redningsvest til passageren, og den anden sigtet for ikke at have en lovpligtig ansvarsforsikring på scooteren. 

**

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus – flere kørte uden sele

Østjyllands Politi var onsdag aften på færdselskontrol i det vestlige Aarhus. Generelt var der ikke mange biler på vejene, men det blev alligevel til 29 sigtelser – 10 af dem gik til bilister, der ikke havde sele på. 

Derudover fik fem bilister et klip i kørekortet for at have mobilen fremme under kørslen, mens tre fik et klip for at køre for stærkt i området. 

Sigtelserne fordelte sig på følgende vis: 

Manglende sele: 10
Mobil: 5
Hastighed til klip: 3
Hastighed til bøde: 1
Ulovlig overhaling: 2
Kørsel uden førerret: 2
Kørsel over for rødt: 1
Indkørsel forbudt: 1
Fodgænger over for rødt: 1
Anden færdselslov: 3

**

 

Betjent havde fri, men standsede løbehjulstyve 

En betjent fra Østjyllands Politi havde egentligt fri, da hun onsdag kl. 20.15 befandt sig ved Aarhus Street Food, men hun endte alligevel med at komme på arbejde. 

Hun opdagede nemlig to mænd, som stod med en boltsaks og var i færd med at klippe en wirelås til et el-løbehjul over. Da hun gik hen for at konfrontere mændene, skyndte den ene sig at putte boltsaksen i en pose, og han nåede at stikke af fra stedet. 

Den anden, en 37-årig mand, fik hun tilbageholdt, hvorefter hun ringede til sine kolleger på politigården. 

De overtog kort efter den 37-årige, der blev sigtet for forsøg på tyveri. 

**

 

Sigtet: Havde stoffer og flere knive i bilen

En patrulje dirigerede natten til torsdag kl. 2.10 en bil med to mænd ind til siden på Fuglebakken i Randers C. Da bilen standsede, løb passageren fra stedet, inden betjentene nåede at standse ham. 

Føreren af bilen, en 43-årig mand, nåede ikke at stikke af, og da han er frakendt kørekortet og virkede påvirket af narko, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret. Den 43-årige blev visiteret, og bilen blev ransaget, og det førte til flere sigtelser. I lommen havde han nemlig foldekniv, og der lå også en kniv i hans taske og under førersædet. Derudover havde han mindre mængder hash og skunk på sig. 

Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 11.40 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Århusvej i Randers SØ. En 92-årig kvindelig bilist svingede til højre ad Århusvej og ramte ind i en 20-årig kvinde, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 15.55 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hadsten. En 28-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 35-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 28-årige blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende. 

Onsdag kl. 22.19 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gl. Hadsundvej i Randers C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Havkærparken i Havkærhus ved Tilst begået mellem tirsdag d. 13/7 kl. 15.00 og onsdag d. 14/7 kl. 4.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi