Carlsberg Laboratorium har gennem årene ikke kun bidraget til ølproduktion, men også til naturvidenskabelig forskning. I dette foredrag vil deltagerne få indblik i laboratoriets historiske og nutidige videnskabelige opdagelser, såsom rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Derudover vil de høre om den klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Forædling af byg og humleForedraget vil fokusere på forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Deltagerne vil lære om maltningens betydning for smagen og udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden spændende del af foredraget er den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Forskningen sigter mod at forbedre planters egenskaber og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Deltagerne vil også høre om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og praktisk informationUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås undervejs. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Tilst Bibliotek, Tilst Skolevej 13A, 8381 Tilst
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Foredraget er en del af Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her